tren spre corabia

Înapoi la ştiri despre Corabia

Consiliul Judeţean vrea incinerator la Corabia

În scurt timp, în zona Corabia ar putea fi construit un incinerator de deşeuri menajere, după cum susţine Ioan Cigulea, vicepreşedintele consiliului judeţean.

Ideea de a construi un termovalorificator a fost îmbrăţişată în cadrul unei vizite de lucru peste graniţe. „De curînd am vorbit cu un partener foarte important din Italia, care doreşte să investească într-un asemenea proiect. Suntem în faza de discuţii. El ar dori ca termovalorificatorul să fie construit la Corabia“, a precizat vicepreşedintele CJ.

Conform directivelor UE, pînă în 2013, actualele gropi de gunoi trebuie desfiinţate. Construirea unui astfel de termovalorificator ar fi necesară nu numai pentru incinerarea gunoaielor, ci ar putea deveni, totodată, şi o sursă de venit, a mai explicat Ciugulea.

„Pentru a putea funcţiona un astfel de incinerator ne trebuie sute de tone de deşeuri ori judeţul nu produce atît de mult. Am putea, spre exemplu, să luăm gunoi de la bulgari şi să îl incinerăm contra cost. În plus, prin arderea deşeurilor am putea produce energie termică pe care am folosi-o pentru judeţ, aşa cum se procedează în oraşele care deţin asemenea investiţii“, a mai dezvăluit el.

O astfel de investiţie costă în jur de 140 de milioane de euro. Rămîne de văzut dacă CJ va găsi resursele financiare pentru a demara un asemenea proiect.

Comentarii

ionela a scris miercuri, 14 iulie 2010 la 11:54:
cred ca toate orasele au nevoie de incinerator. eu nu sunt de acord cu cimitirele .si nici nu vreau sa ma manance viermi dupa ce mor. si ar trebui sa fie in orice oras o banca de organe. eu vreau sa imi donez organele daca nu mai pot fi tinuta in viata cred ca multi sunt de aceeasi parere .nu se stie niciodata cand cineva drag sau chiar noi avem nevoie de un organ dar poate ca noi suntem cei care nu suntem de acord cu donarea si atunci nu meritam sa primim nimic de la nimeni. si cred ca ar trebui sa putem dona sange in orice oras. eu sunt donator de sange dar nu am bani sa merg la slatina sau bucuresti sa donez . am 2 ani de cand nu am mai donat pt. ca nu am bani

NUCA a scris marţi, 6 aprilie 2010 la 18:03:
de ce nu- face d-l Cigulea la CJ ? Ca este mai mult gunoi acolo, nu mai este nevoie sa importam , sau i-au placut filmele in care occidentalii arunca gunoiul in Europa de Est ? Sa fie intrebati si cetatenii orasului . Am spus cetatenii , nu primaria !!!!!!!! Ei , nu . mai aveti fratilor multi d-astia cu idei in judet? La cit de saraci oamenii , n-au ce minca , in concluzie n-au ce arunca !!!!

cosmina a scris sâmbătă, 30 mai 2009 la 13:27:
da cum sa nu ...nu au astia de unde sa mai scoata bani si ce s-au gandit ..lasa ca aruncam gunoaiele la astia...da la poluare s-a gandit cineva?sau voi va ganditi doar la bani:|


Informaţii utile

Casa de cultură
Cuza Vodă 65
tel. 0249-561.233

Poliţia Corabia
Bibescu Vodă 3
tel. 0249-561.121

Primăria Corabia
Cuza Vodă 54
tel. 0249-560.703

Spitalul orăşenesc
Carpaţi 116
tel. 0249-563.171

Gara Corabia
Trecerea Dunării 39
tel. 0249-561.235

Administraţia Finanţelor Publice
C.A. Rosetti 64
tel. 0249-561.376