tren spre corabia

Înapoi la ştiri despre Corabia

40 la sută dintre locuitorii Corabiei nu au apă curentă

În România există încă oameni care locuiesc în oraşe care nu ştiu cum este să aibă apă curentă. În această situaţie este şi Corabia. Potrivit primarului Teodor Barbu, în prezent numai 60 la sută din populaţia oraşului este racordată la apă curentă.

Lipsa apei curente este resimţită atît în partea urbană, cît şi în cartierele limitrofe, care sînt tot în administrarea Corabiei. Potrivit primarului Teodor Barbu, oraşul are peste 21.000 de locuitori. „Numai 60% din locuitorii oraşului beneficiază de apă curentă. Cei care stau în cartierele Vîrtop, Celei, Tudor Vladimirescu şi Siliştioara nu sînt racordaţi“, a explicat primarul din Corabia.

În prezent, reţelele de alimentare cu apă şi canalizare din Corabia sînt în grija Serviciului de apă şi canal din cadrul Primăriei Corabia.

„Vrem să intrăm în CAO“

Teodor Barbu vrea ca oraşul Corabia să intre în componenţa furnizorului de apă din judeţ. „Vrem să intrăm în Compania de Apă! Numai aşa putem şi noi să accesăm fonduri structurale pentru modernizarea reţelelor de apă sau înfiinţarea unora noi. În aprilie am trimis către Companie o solicitare“, a declarat Teodor Barbu.

Acesta s-a arătat nemulţumit de modul în care a acţionat fosta conducere a oraşului: „S-au retras din Companie în 2007. Nu ştiu de ce au acţionat astfel. Am pierdut foarte mult! Slatina, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti-Olt şi Piatra Olt vor beneficia de fonduri pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. Noi, nu!“, a spus indignat primarul.

Preşedintele CAO, Gheorghe Buică, a declarat că nu a fost informat despre solicitarea venită din partea primarului din Corabia. El a explicat că alta este procedura pentru înscrierea unui oraş în CAO. „Nu ştiu nimic de nici o cerere. Nu am primit aşa ceva la Companie. Dacă doresc să intre în CAO, trebuie să se adreseze mai întîi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, după care urmează o serie de proceduri“, a spus Gheorghe Buică.

Fonduri UE pentru cinci oraşe din Olt

Reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare cu fonduri europene va demara la mijlocul acestui an, susţin reprezentanţii CAO. Proiectul care vizează modernizările a fost aprobat la începutul anului de Comisia Europeană de la Bruxelles. De această investiţie vor beneficia numai cinci oraşe, singurele înscrise în Companie.

Lucrările de modernizare la sursele de apă, canalizare şi staţiile de epurare din oraşele Slatina, Scorniceşti, Potcoava, Drăgăneşti-Olt şi Piatra Olt vor începe în luna iunie a acestui an, estimează Gheorghe Buică. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 73 de milioane de euro.

Pentru anul acesta va fi acordată o tranşă de 22.500.844 de euro şi se vor derula lucrări în toate cele cinci oraşe. Întreaga aplicaţie conţine 12 contracte: cîte unul pentru supervizare şi managementul proiectului, şapte pentru lucrările de apă şi trei pentru achiziţii.

Slatina va beneficia de peste 40 de milioane de euro, oraşul Drăgăneşti Olt va beneficia de 12 milioane de euro, Scorniceşti şi Potcoava - de peste 12 milioane de euro, iar Piatra Olt - de aproximativ şase milioane de euro. Reprezentanţii CAO speră ca investiţiile să fie gata pînă în 2013.

Comentarii

MABUSE a scris vineri, 21 ianuarie 2011 la 18:27:
SUNTETI NISTE REBUTURI!


Informaţii utile

Casa de cultură
Cuza Vodă 65
tel. 0249-561.233

Poliţia Corabia
Bibescu Vodă 3
tel. 0249-561.121

Primăria Corabia
Cuza Vodă 54
tel. 0249-560.703

Spitalul orăşenesc
Carpaţi 116
tel. 0249-563.171

Gara Corabia
Trecerea Dunării 39
tel. 0249-561.235

Administraţia Finanţelor Publice
C.A. Rosetti 64
tel. 0249-561.376