tren spre corabia

Înapoi la ştiri despre Corabia

Centru de îngrijire pentru tinerii de peste 18 ani, la Corabia

Centrul „Paşi spre viitor“ Corabia Tinerii de peste 18 ani care provin din rîndul persoanelor care au beneficiat de protecţie socială în centre speciale au de anul trecut, la Corabia, un centru de îngrijire care le oferă protecţie specială pe o perioadă de maximum doi ani.

Tinerii din Corabia cu vîrste peste 18 ani care au beneficiat de măsuri de protecţie socială în centre speciale şi care nu mai au posibilitatea revenirii în propriile familii se pot adresa Centrului de îngrijire pentru tinerii de peste 18 ani „Paşi spre viitor“. Centrul „Paşi spre viitor“ din Corabia este o unitate de tip rezidenţial, fără personalitate juridică, în care se asigură protecţie tinerilor care au dobîndit capacitate deplină de exerciţiu şi au beneficiat de o măsură de protecţie socială, dar care nu îşi pot continua studiile, nu au posibilitatea revenirii în propriile familii şi care se confruntă cu riscul excluderii sociale.

Protecţie timp de doi ani

Primirea potenţialilor beneficiari în respectivul centru se face pe bază de cerere. „Paşi spre viitor“ oferă găzduire beneficiarilor pe o perioadă de doi ani. Potrivit coordonatorului proiectului, Cristian Butnariu, scopul acestui centru este acela de a oferi protecţie specială în scopul facilitării integrării sociale a tinerilor care provin din astfel de categorii sociale. Centrul are deja primii beneficiari. „Deocamdată, la centru avem doar două tinere, Alina Monea, de 23 de ani, şi Georgeta Pârciu, de 24 de ani, care vin de la Centrul «Sfânta Elena» din Corabia, însă aşteptăm şi alţi beneficiari“, a declarat Butnariu.

Tinerii care vor solicita găzduire la „Paşi spre viitor“ vor avea instructor de educaţie, asistent social şi psiholog. „Echipa noastră urmăreşte stimularea automatizării tinerilor, dar şi dezvoltarea resurselor personale ale acestora pentru trecerea de la dependenţă, şi aici mă refer la viaţa de persoane asistate, la independenţa personală. Punem accent pe dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi, în special, a deprinderilor sociale de bază pentru ca tînărul care părăseşte sistemul de protecţie specială să poată relaţiona cu succes cu instituţiile din cadrul comunităţii, cu instituţiile statului. Altă preocupare a noastră este aceea de a ajuta aceşti tineri în vederea calificării şi formării profesionale şi, de ce nu, căutarea unor locuri de muncă şi locuinţe“, a explicat coordonatorul proiectului.

Doi tineri care au părăsit sistemul sînt la casa lor

Centrul „Paşi spre viitor“ a ajutat deja doi tineri să îşi găsească o locuinţă. „Preocuparea echipei noastre pentru integrarea socio-profesională şi găsirea unei locuinţe a făcut posibil ca doi tineri care au părăsit sistemul de protecţie specială, Dan Parpală şi Ciprian Sîrbu, să obţină o locuinţă socială din fondul locativ al Primăriei Corabia“, a mai afirmat Butnariu.

Informaţii

Centrul are o capacitate de 12 locuri. Funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. Sediul centrului „Paşi spre viitor“ este situat în Corabia, strada Bibescu Vodă, nr. 40.

Comentarii

maeian sucata a scris marţi, 26 martie 2013 la 21:19:
asi vrea sa stiu de care m au educat.pe timpurile acelea era viata grea. Era directorul Stanesu si stia sa ne bata eu am avut educaroare p3 doamna Florica .azi sint om de afaceri si locuiewsc ca Cape nTawn Capul Bunei Speranrei

george a scris joi, 26 aprilie 2012 la 22:48:
2 copii ingrijiti si 15 angajati, cu salarii de 20 de mil si ne miram de ce merge tara rau, iar domnul butnariu e director si a terminat acum facultatea la alexandria...

maria a scris marţi, 30 august 2011 la 15:57:
sunt din corabia si momentan locuiesc in bucuresti,si sunt bucuroasa ca se gandeste cineva si la acei copii neajutorati.succes in continuare

ionel a scris joi, 2 iunie 2011 la 22:21:
multumesc mult domului Cristi Butnariu, intradevar este un om deosebit si chiar a ajutat multi tineri in acest proiect..

Alin a scris vineri, 11 martie 2011 la 23:26:
Sunt oameni deosebit in centru se ocupa tot timpu de benificiari. Special D-nu Cristi se ocupa de copii e un om deosebit

CK a scris sâmbătă, 31 iulie 2010 la 19:07:
http://www.facebook.com/corabia.romania


Informaţii utile

Casa de cultură
Cuza Vodă 65
tel. 0249-561.233

Poliţia Corabia
Bibescu Vodă 3
tel. 0249-561.121

Primăria Corabia
Cuza Vodă 54
tel. 0249-560.703

Spitalul orăşenesc
Carpaţi 116
tel. 0249-563.171

Gara Corabia
Trecerea Dunării 39
tel. 0249-561.235

Administraţia Finanţelor Publice
C.A. Rosetti 64
tel. 0249-561.376