tren spre corabia

Înapoi la ştiri despre Corabia

Investitorii chinezi sînt atrași la Corabia

Investitorii chinezi sînt aşteptaţi în Corabia. Deputatul PP-DD Luminiţa Adam vrea să organizeze în Colegiul 7 o vizită a reprezentanţilor Ambasadei Chinei la Bucureşti şi speră că după ce oficialii chinezi vor vedea zona, vor aduce şi oamenii de afaceri.

Deputatul PP-DD Luminiţa Adam face parte din Grupul Parlamentar de Prietenie cu Republica Chineză şi a avut deja discuţii cu Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei despre potenţialul investiţional al sudului judeţului Olt.

Deputatul speră ca, pînă la vizita oficialilor chinezi, autorităţile locale să finalizeze racordarea la gaze, iar investitorii să fie atraşi de zona Dunării.

Corabia este unul dintre cele mai sărace oraşe din judeţul Olt. Lipsa investiţiilor în infrastructură, lipsa viziunii de dezvoltare a autorităţilor locale, dar şi faptul că industria nu a mai putut fi salvată, iar oamenii de afaceri nu au avut niciun motiv să vină aici, au transformat Corabia într-un oraş-fantomă.

Comentarii

alina a scris vineri, 28 februarie 2014 la 13:12:
nu cred ca mai are vreo sansa orasul asta.pt simplul fapt ca nimeni nu se va obosi sa faca ceva.

marian a scris luni, 28 octombrie 2013 la 15:09:
sunt nascut, am crescut in acest oras. a trecut o perioada de 20 de ani in care nu am mai revenit. a fost devastatoare impresia pe care mi-a lasat-o revederea. aceleasi trotuare, bordurincare s-au montat daca nu ma insel prin anii `70. cel putin in zonele vecine centrului. ultima data in care am fost in oras este acum 2 ani, timp in care nu am constatat decat cateva schimbar: fantana arteziana din locul fostei scoli generale ( vis a vis de monument) si amenajarea strazilor Popa Sapca si strada Mare. in rest acelasi aer de oras din secolul XiX. si au fost primari de toate culorile.e adevarat, industria e zero, dar cred ca primarul, oricare a fost el, nu a facut nimic pentru oras. pacat, mare pacat.

Gabriel Stefan a scris joi, 3 octombrie 2013 la 19:15:
Trist oras!Am copilarit aici,si azi l-am vizitat,dupa aproape 30 de ani.Am stat doar o ora,simtind ca daca raman mai mult,voi reusi sa-mi distrug,pana la ultima,toate amintirile frumoase care ma leaga de el.A devenit un oras plin de carpeli,bantuit de saracie si,in mod evident,neiubit de cei alesi de voi sa-l conduca.Nu este obligatia politicienilor de la Bucuresti sa stie de existenta acestui orasel,ci a autoritatilor locale sa-l faca cunoscut.Dar pentru asta trebuie sa-l iubesti,doar astfel poti fi convingator,poti avea pasiunea necesara pentru a-i determina si pe ceilalti sa te ajute.Un proiect pe care il faci,dar pentru care nu ai capacitatea de a-l sustine,este un proiect mort.Daca prezinti idei sustenabile,finantatorii se vor "bate" ca sa-ti asigure banii necesari.Acum o suta si ceva de ani,cei care au cladit in plin camp acest oras au crezut cu tarie in ideea lor,reusind sa-l convinga pe Carol I ca este viabila.Tot ce este frumos in acest oras,inclusiv teii,se datoreaza lor.

Dima Ion a scris sâmbătă, 21 septembrie 2013 la 04:14:
Sunt de acord cu investitia, dar toate pana la a vinde pamant romanesc strainilor, respectiv chinezilor.

tanase roman a scris joi, 29 august 2013 la 04:07:
:)))) Orasul acela nu mai are nici o scapare l-au nenorocit,il nenorociti si il vor nenorocii .A ajuns la stadiul de sat nici macar comuna nu ii putem spune ,acolo se asfalteaza 2 km de drum o data la 4 ani in campanie electorala. Daca intrb un politician de la Bucuresti daca stie de existenta unui oras pe nume Corabia sun sigur ca habar nu au si voi vreti sa-l salvati? nerusinatilor imi procati greata

varaclescu doinita a scris vineri, 7 iunie 2013 la 07:52:
va multumim din suflet pt. implicarea d-voastra in noi proiecte pt. orasul teilor , care a fost dat uitarii de multi demnitari. Va doresc mult succes .


Informaţii utile

Casa de cultură
Cuza Vodă 65
tel. 0249-561.233

Poliţia Corabia
Bibescu Vodă 3
tel. 0249-561.121

Primăria Corabia
Cuza Vodă 54
tel. 0249-560.703

Spitalul orăşenesc
Carpaţi 116
tel. 0249-563.171

Gara Corabia
Trecerea Dunării 39
tel. 0249-561.235

Administraţia Finanţelor Publice
C.A. Rosetti 64
tel. 0249-561.376