tren spre corabia

Înapoi la ştiri despre Corabia

San Siro de Corabia, readus la viață. Baza sportivă va fi renovată după 20 de ani

Mîndria orașului în timpul comunismului, singura bază sportivă din Corabia a ajuns în prezent o ruină. Autoritățile locale au accesat fonduri europene pentru a aduce la viață o emblemă a sportului, unde aveau loc cîndva competiții naționale. Mai mult, o dată cu aceste noi investiții, terenul va funcționa pe timp de iarnă ca patinoar. Locuitorii sunt încîntați de proiect, deși și-ar fi dorit ca banii să fie folosiți și în alte scopuri.

În mai puțin de un an, în locul copacilor crescuți în mijlocul terenului va fi construită o bază sportivă modernă. Vor fi refăcute gradenele, va există o sală de spectacole, iar pe timp de iarnă, terenul va fi transformat în patinoar. și asta fără niciun leu de la bugetul local. Banii necesari, 1,3 milioane de lei, au fost accesati de la UE.

„Orașul Corabia face parte din grupul local „Prietenii pescarilor olteni” și de aceea cred că a contat foarte mult că suntem un oraș de la Dunăre și am avut un punctaj foarte bun pentru obținerea acestor proiecte”, a spus Dan Olteanu, purtător de cuvînt Primăria Corabia.

Activitățile sportive din oraș se desfășoară acum în sălile de sport ale liceelor. Construirea unui teren sportiv multifuncțional ar însemna un vis împlinit pentru mulți profesori de sport.

Ideea refacerii bazei sportive îi încîntă pe locuitorii din Corabia. Deși unii cred că altele sunt prioritățile.

„Tinerii din orașul Corabia, din păcate, acum nu au alternative de distracție sau petrecere a timpului liber”, spune un tînăr.

„E nevoie de gaze, e nevoie de apă, de canalizare, nu suntem în Evul Mediu. Baza sportivă e foarte bună pentru tineret și să se creeze locuri de muncă, pentru că tot ce a fost pe aici s-a distrus”, crede un localnic.

Pînă în septembrie 2015, cînd proiectul urmează să fie finalizat, de vechea bază sportivă de pe vremea comuniștilor va aminti doar numele: San Siro.

Comentarii


Informaţii utile

Casa de cultură
Cuza Vodă 65
tel. 0249-561.233

Poliţia Corabia
Bibescu Vodă 3
tel. 0249-561.121

Primăria Corabia
Cuza Vodă 54
tel. 0249-560.703

Spitalul orăşenesc
Carpaţi 116
tel. 0249-563.171

Gara Corabia
Trecerea Dunării 39
tel. 0249-561.235

Administraţia Finanţelor Publice
C.A. Rosetti 64
tel. 0249-561.376