tren spre corabia

Înapoi la ştiri despre Corabia

„Escales francophones” a reunit la Corabia iubitorii de limbă franceză

Săptămîna francofoniei a fost încheiată, sîmbătă, la Corabia, cu un simpozion judeţean, „Escales francophones”, care a reunit 80 de profesori şi elevi din şcolile judeţului.

Interesul manifestat pentru această acţiune, la care au participat şi reprezentanţi ai administraţiei locale, este un semn clar că limba franceză începe să-şi recîştige locul ocupat nu cu mulţi ani în urmă în şcoala românească, a apreciat inspectorul de limbi străine din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Mariana Caracudă.

Simpozionul a cuprins două secţiuni, elevii concurînd la creaţie, interpretare şi afiş publicitar, iar profesorii expunîndu-şi lucrările în sesiunea de referate.

La eveniment au participat toate şcolile din Corabia, dar şi unităţile şcolare din Vişina, Potelu, Ianca şi Urzica.

Elevii de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 2 Caracal şi Şcoala cu clasele I – VIII nr. 3 Caracal nu au ratat nici ei ocazia de a-şi dovedi cunoştinţele şi a „smulge“ juriului aprecieri sincere.

Cum concursul a fost altfel decît cele tradiţionale, dînd ocazia tuturor să-şi exprime talentul, a fost greu să se hotărască cine merită mai mult un premiu sau altul, aşa că s-au găsit variante pentru aproape toţi participanţii.

„A fost un lucru inedit, pentru că această sărbătoare are loc în fiecare an şi aproape în fiecare şcoală, dar să aduni toată lumea este un lucru benefic pentru francofonie”, a declarat insp. Caracudă, menţionînd că se are în intenţie organizarea acestui eveniment în fiecare an.

Comentarii


Informaţii utile

Casa de cultură
Cuza Vodă 65
tel. 0249-561.233

Poliţia Corabia
Bibescu Vodă 3
tel. 0249-561.121

Primăria Corabia
Cuza Vodă 54
tel. 0249-560.703

Spitalul orăşenesc
Carpaţi 116
tel. 0249-563.171

Gara Corabia
Trecerea Dunării 39
tel. 0249-561.235

Administraţia Finanţelor Publice
C.A. Rosetti 64
tel. 0249-561.376